Tango orkestre i DK

Informationer modtaget af  www.tango.dk –  ( vises i tilfældig rækkefølge )

TangoCatz!

Anna Klett, klarinet,  Anne Vilain: cello, Marie Wärme: accordeon,  Selma Hande Gade: klaver

TangoCatz! blev etableret i september 2009, da længslen efter at spille tango brød ud i lys lue hos de fire musikere. Kort tid efter, vandt ensemblet, i konkurrence med andre professionelle ensembler, den hædersfulde titel ”Svendborg Stadsensemble”. Det gav kvartetten mulighed for at i en tre-årig periode, spille en lang række koncerter for et bredt publikum i mange forskellige sammenhænge. TangoCatz! repertoire spænder vidt, og består bl.a. af dansevenlig traditionel tango fra 30’rnes og 40’rnes Buenos Aires og værker af den ny tangos mester Astor Piazzolla. Derudover samarbejder gruppen med komponister i ind – og udland.
Alle musikere er dybt fascinerede af tangomusikken og netop drømmen om at bevæge sig i et musikalsk ”cross-over” af genrer, har fået de fire erfarne klassisk uddannede musikere til at forene sig i ensemblet TangoCatz!
www.tangocatz.dk


CheTango trio

CheTango Trio har eksisteret siden 1999 og er et dansk tangoorkester med lettiske og chilenske rødder. Trioen består af Olga Goija, bratch, Patricio Moya Obel, piano og Signe Gjesing, kontrabas. Deres repertoire bevæger sig mellem den klassiske tangos enkelhed og nostalgi og den intense, mere komplekse Nuevo Tango. I de senere år er repertoiret udvidet med en række af trioens egne kompositioner, der kombinerer argentinsk tango med en mere nordisk tone.

CheTango Trio har spillet en lang række koncerter i ind- og udland, bl.a. på internationale tangofestivaler (Cumbre Mundial de Tango) fx i 2000 i Rosario, Argentina, i 2005 Sevilla, Spanien, i 2007 Valparaíso, Chile og i sommeren 2011 Seinäjoki, Finland.
Kontakt: Signe Gjesing, tlf. (0045) 26 22 77 89


Pentango

Et nyt tangoorkester bestående af konservatorieuddannede musikere  http://www.pentango.dk


Paulsens Tangoorkester 

www.paulsenstangoorkester.dk

Paulsens Tangorkester består af erfarne musikere. 
Instrumenteringen består af de “klassiske” tangoinstrumenter: Violin, Bandoneon, Piano og Bas.

Orkestret spiller dansemusik til milongaer. Vi spiller overvejende traditionel tangomusik i arrangementer, der lægger sig op ad stilen hos orkestrene fra første halvdel af 1900-tallet.


TangoNuevoTrio

et nyt spændende og eksklusivt orkester som nu kan findes i Århus. Vi spiller musik af Astor Piazzolla og er klar med et koncertprogram, som indeholder de bedste numre fra Piazzolla’s repertoire.
Besøg hjemmesiden: www.tangonuevotrio.com


QUINTETO PASSION

Er et nyt tangoorkester i Danmark med dybe rødder i tangoens vugge: Montevideo & Buenos Aires. Kapelmester er guitaristen & komponisten Carlos Terencia og han siger: »Med navnet ’Passion’ understreger kvintetten at det handler om tango – den rene klassiske tango som indeholder følelser, udtryk, energi, temperament, drama. Alle ord der kan sammenfattes i et: Passion!«

Og Quinteto passion er essensen af tango – den rå lyd fra Rio de la Plata tilsat cubansk violin. Orkestret spænder over et bredt repertoire der markerer tangoens udvikling gennem forskellige epoker. Musikerne kommer fra tangoens vugge: Montevideo og Buenos Aires samt den cubanske violinvirtuos, Emilio Estrada. Alle har de en omfattende musikalsk karriere bag sig. Musikerne fandt sammen for første gang sidste efterår hvor Musikteatret i Vejle afholdt Jacob Gade Tango festival.
Besætningen er:
Carlos Terencia; Guitar,  Patricia Maldonado; Vocal,  Emilio Estrada; Violin
Gustavo Battistessa; Bandoneón,  Esteban Koundakjian; Kontrabas
Booking: Carlos Terencia,  Stadion Allé 15, 7100 Vejle.   tlf. 75 84 33 78   mobil: 40 75 43 71