Camilla Marie Dahlgreen

Tlf: 25 72 02 88

Mail: camilladahlgreen@gmail.com

Jeg er oprindeligt uddannet klassisk sanger ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Siden 2006 har jeg dedikeret mig til tango med studier først og fremmest i Buenos Aires og siden i Italien.

Til dagligt arbejder jeg med Linus Aabye for hans tangoskole Tango Urquiza ved siden af mit arbejde som sanger og musikskribent. I 2013 debuterede jeg med Linus som showdanser for The Piazzolla Orchestra ved Festspillene i Bergen med efterfølgende turné i Norilsk Sibirien. 

OM MIN DANS

Jeg danser og underviser en klassisk tango. I Buenos Aires omtaler man den som ‘den gamle tango’ modsat den tango, man oftest ser på milongaerne i dag. Den gamle tango er blandt andet defineret ved at kvinden står i sin egen akse og mærker føringen i ryggen.

Fra Carlos Perez, selv en garvet danser i sine unge år og senere lærer for alverdens tangopar og tangomesterskabsvindere, har jeg den gamle salonstil fra 50’erne, hvor man står stærkt på sine ben og støtter hinanden i en tæt omfavnelse. Det er en simpel, smuk og social tango.

Fra Nathalia Hills og Alejandro Aquino har jeg fået den fysisk mere udfordrende stil, som de har arvet den fra deres store maestros som Pepito Avellaneda, Miguel Balmaceda og Antonio Todaro. Det er en tango med vægt på en stærk dynamik og legende, til tider krævende, figurer. Alejandro Aquino blev i sin ungdom udvalgt danser og medlem af Osvaldos Puglieses orkester, og især i mine studier hos ham har jeg indhentet og indhenter stadig stor indsigt i tangoens mange lag og danserens muligheder for at fortolke dem. 

Min undervisning handler om, hvordan man i både simple og krævende trin opnår en stærk fysisk forbundethed til et intenst møde med hinanden og musikken.